Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

       

 

HET VOORJAAR IS IN ZICHT

We zijn al helemaal gewend aan 2023; wat gaat het weer snel en wat moeten we veel bijhouden : veranderingen, internetbankieren, oppassen voor fraude, het aanvragen van toeslagen omdat alles duurder wordt ; zie hierover onze nieuwsbrief van januari 2023. Iedere keer worden nieuwe maatregelen aangekondigd en ook wij als senioren hebben veel te volgen. Gelukkig is er een Seniorenvereniging die voor uw belang op wil komen, ondersteund door KBO-Brabant. Wij zijn er niet alleen voor uw belang  maar ook voor uw plezier en ontspanning. Volg daarom alles wat wij u te melden hebben.

 

WORKSHOP BLOEMSCHIKKEN ‘PASEN’: 22 maart

Rumolda van Gestel helpt u het frisse groen van het voorjaar in huis te halen. Zie de informatie en uitnodiging hiervoor op de bijlage. Als u belangstelling heeft, graag opgeven door geld en strookje in de bus te doen bij Brouwerij 44 uiterlijk 8 maart. Veel plezier!

 

BINGO donderdag 9 maart in de Geerhof

Op donderdagmiddag 9 maart is er weer een leuke bingo met alweer knallende voorjaarsprijsjes.  Inloop vanaf half 2; de bingo begint om kwart voor 2.        

  

ALGEMENE LEDENJAARVERGADERING SENIORENVERENIGING CHAAM donderdag 20 april

Het is misschien niet de meest plezante bijeenkomst voor een vereniging maar wel belangrijk! In Chaam proberen we de vergadering kort en duidelijk te houden en de middag altijd plezierig af te sluiten. Bij de volgende nieuwsbrief en ONS van 27 maart ontvangt u de uitnodiging en agenda van deze middag. Noteer 20 april  alvast in uw agenda!

                                                                                                  

NOODFONDS ENERGIE

Energieleveranciers en maatschappelijke organisaties hebben een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht., dat ondersteund wordt door de Rijksoverheid. U kunt hierbij een aanvraag doen voor financiële ondersteuning als u een bruto inkomen heeft per maand (incl. 8 % vakantietoeslag) voor alleenstaanden van € 2.980,-- en voor gehuwden of samenwonenden van € 3.794,--. Uw maandelijkse energiegebruikerskosten dienen dan wel hoger te zijn dan 10 – 13 % van het gezamenlijk bruto inkomen. U dient dit digitaal aan te vragen : kijk bij overheid-noodfonds energie. Schakel iemand in, die dit voor u regelt, als dit nodig is! Aanmelden via : noodfondsenergie.nl

 

CURSUS: BETER OMGAAN MET JE SMARTPHONE

In het Skac start op dinsdag 28 februari een cursus: Beter omgaan met je smartphone. Vanwege de eerdere grote belangstelling voor deze cursus wordt deze nu herhaald. De cursus is gratis!

De cursus begint op 28 februari om 12.30 – 14.30 uur en de tweede groep van 15.00 uur-17.00 uur.  Opgeven: bel naar ROC 013-5397090 of bel naar Juun de Boer van het Taalhuis tel 088-6050604 of

tel. 06-18 51 69 89. 

 

CURSUS DIGIVITALER

Dit is een cursus, die pas op vrijdag 26 mei van start gaat maar waar alvast aandacht voor wordt gevraagd.

Basiskennis van het gebruik van een computer is hierbij nodig.

Huisartsen, ziekenhuizen en zorgaanbieders bieden tegenwoordig afspraken en informatie digitaal aan in ‘uw dossier’. In deze cursus leert u in een kleine groep hoe u uw dossier kunt lezen en beheren. Op een volgende nieuwsbrief komen we nog hierop terug. Noteer 26 mei alvast!

 

 

                                                                                                                                          

INCASSO VAN EXTRA ACTIVITEITEN

De incasso van onze activiteiten waar wij als Seniorenvereniging extra kosten voor hebben en dienen door te declareren zal rond 15 maart plaatsvinden als onderstaand.

Biljart                                             € 30,-- voor het hele jaar 2023

Bridge                                            € 30,-- voor het hele jaar 2023

Bewegen binnen/buiten         € 50,-- voor een halfjaar 2023

KB-Omnia Training                     € 50,-- voor een halfjaar 2023

Line-dance                                   € 50,-- voor een halfjaar 2023

Als u hier vragen over heeft, dan kunt u contact opnemen met onze penningmeester Bart Verkooijen tel. 06-83 40 55 44 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JAARPROGRAMMA 2023

22 maart           : Workshop bloemschikken: Voorjaar

13 april              : Generale repetitie 1eChaams Cabaret in Bellevue

20 april              : Algemene Leden-jaarvergadering

24 mei               : Activiteit voor jongere senioren : e-chopper route !

26 mei               : Aan Tafel : we gaan uit eten

14 juni               : Dagreis: bestemming nog niet definitief bekend

29-30-31 aug   : 3-Daagse reis

28 september : Aan Tafel: uit eten

5 oktober         : Seniorendag

11 oktober       : Workshop bloemschikken: Herfst

20 oktober       : Informatiebijeenkomst: Opfriscursus Verkeer

6 december     : Workshop bloemschikken:  Kerst

12 december   : Kerstviering

..   december   : Bezoek kerstmarkt en/of theateroptreden van ………??

 

Naast bovenstaand programma hebben we onze wekelijkse of maandelijkse nevenactiviteiten. Deze staan genoemd op de extra bijlage. Wilt u aan een van deze activiteiten meedoen, neem dan contact op met de contactpersoon die genoemd wordt. U mag ook altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

REIZEN MET HET OV KAN NU OOK MET DE PINPAS!

Als u zonder groepskorting e.d. wilt reizen met het openbaar vervoer, dan heeft u niet langer een OV-reiskaart nodig; u kunt in de bus en per trein gewoon met uw pinpas betalen!

 

VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN 15 maart

15 maart gaan we naar de stembus voor het belang van onze eigen regio. Let op de programma’s van de verschillende partijen, die iets betekenen voor bijv. de verkeersveiligheid in ons dorp, voor een gezonde leefomgeving en goede zorg in eigen buurt.

                                                                                                                                                           

TIPS / OP STAP!

25 maart : Open Dag Rechtbank Breda. Heeft u interesse om mee te gaan; mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Els:  0161-491916

 

DOODGEWOON CHAAM

In Chaam is de rouwgroep ‘DOODGEWOON’ opgezet. Deze biedt mensen uit Chaam, die hun dierbare partner hebben verloren, een plek waar zij met lotgenoten hun ervaringen kunnen delen en soms samen iets kunnen ondernemen. Voor meer informatie: tel. 06-275 999 69 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie voor de bijeenkomsten www.doodgewoon-chaam.nl

 

Met vriendelijke groet,   Seniorenvereniging Chaam

 

www.seniorenverenigingchaam.nl     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.