Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Jaarverslag Seniorenvereniging Chaam 2023.

 

Wanneer u dit verslag leest, ligt 2023 alweer een tijdje achter ons en zijn we vol goede voornemens 2024 ingegaan.

Toch willen we als seniorenvereniging met u even terugkijken op het afgelopen jaar, een jaar met weer vele activiteiten en informatieve bijeenkomsten. We hebben kennisgemaakt met onze nieuwe burgemeester, Lieke Schuitmaker. Helaas hebben we moeten besluiten om de 3-daagse reis, die gepland stond in augustus, niet door te laten gaan. We blijven zoeken naar nieuwe activiteiten, ook in samenwerking met collega-seniorenverenigingen zoals b.v. het gezamenlijke bezoek aan het concert van André Rieu, een overweldigend succes. Er waren ook bijeenkomsten, groot en klein, waarin gedacht en gepraat werd over úw belang. Uw belang blijft een van de belangrijkste pijlers van Seniorenvereniging Chaam. Hierbij een samenvatting van de wekelijkse activiteiten en een overzicht van een aantal activiteiten per maand:

 

De wekelijkse activiteiten: Wekelijks komen zo’n 32 personen in totaal, biljarten in De Geerhof op dinsdag- en donderdagochtend en op maandag-donderdag- en vrijdagmiddag. Op woensdag- en vrijdagmiddag wordt er gerikt en gejokerd door gemiddeld 12 tot 16 personen. In het SKAC zijn er wekelijks op maandag 48 bridgers actief. Degene die van handwerken houdt, is op dinsdagmiddag welkom bij een groepje in De Geerhof. Andere vaste wekelijkse activiteiten zijn koersbal met ongeveer 15 deelnemers op dinsdagmiddag bij Bellevue en op dinsdag- en donderdagmiddag  Jeu de Boules op de banen bij De Geerhof. Op woensdagmiddag zijn de 12 line-dancers te zien in Het Chaamsche Wapen. Het groepje wandelaars vertrekt elke woensdagochtend vanaf SKAC en drinkt na de wandeling daar dan gezellig samen koffie.  Ook doen wekelijks 3 groepen met gemiddeld 39 personen in totaal op maandag aan de fitness-/ beweeggroepen mee, afhankelijk van het weer binnen of buiten. Omnia bij Fitto heeft op maandag, woensdag of donderdag samen 14 deelnemers, sommigen 2 x per week. We zijn goed en actief in beweging. Elke 2e donderdag van de maand is er een bingo met soms wel 40 deelnemers. De 2e en 4e  vrijdag van de maand kan men in de ochtend een Liturgische Viering bijwonen in De Geerhof.

 

anuari: Na de feestdagen werden in januari van het nieuwe jaar de wekelijks terugkerende activiteiten weer rustig opgestart. Op 17 januari bezochten we in kringverband de SeniorenExpo in Veldhoven. Dinsdagmiddag 24 januari was er een goed verzorgde en druk bezochte informatiebijeenkomst over cybercrime met 80 bezoekers, een middag met informatie over ‘Veilig gebruik van internet en internetbankieren’.

Februari: Donderdag 2 februari mochten zo’n 60 leden in Het Chaamsche Wapen, in aanloop naar carnaval, genieten van de generale repetitie van de sauwelaars met als motto: ‘We grijpeh dur nie neffuh!’. De traditionele vrijwilligers-bedankmiddag vond plaats op 3 februari. Zonder vrijwilligers zou onze vereniging immers niet kunnen bestaan. Een aantal leden volgde succesvol de informatieve cursus  ‘Beter omgaan met je smartphone’. Op de nieuwsbrief werden we geïnformeerd over de  tijdelijke energietoeslag. Er werd uiteindelijk veel gebruikgemaakt van deze regeling..

Maart:  Maart was een redelijk rustige maand, wel vonden de doorlopende activiteiten plaats. Ook was er een workshop bloemschikken onder leiding van Rumolda op 22 maart met als thema Pasen. Er werden weer mooie stukken gemaakt. Met 16 personen bezochten we op 25 maart de ‘Open Dag’ van Rechtbank Zeeland-Midden Brabant in Breda en volgden we ook een nagespeelde zitting.

April:  1e Chaams Cabaret hield 13 april de generale repetitie met herkenbare sketches, waarvoor we met 100 personen waren uitgenodigd. Onze lachspieren werden getraind. Op 20 april vond de Algemene Leden Vergadering plaats met de gebruikelijke onderwerpen en een bestuursverkiezing. Met algemene stemmen werd Petra Verhoeven als nieuw bestuurslid gekozen. Na de pauze was er ruimte en tijd voor een speciale gast, bekend van o.a. TV, nl. boekenschrijver en taalkunstenaar Wim Daniels die prachtig en smakelijk kan vertellen over het leven in de Brabantse dorpen.

 

Mei: Voor de jongere senioren in het bijzonder werd op 11 mei i.s.m. fietsenwinkel De Acht een e-choppertocht georganiseerd. Een mooie rit met een gezellige stop in Alphen en in Ulvenhout. Op 26 mei gingen we met 56 leden ‘Aan Tafel’ bij Off Course, waar ieder kon genieten van een heerlijk diner. Omdat er grote belangstelling was voor tips over het omgaan met de smartphone werden 3 extra bijeenkomsten ‘Haal meer uit je smartphone’ gehouden.

Juni: In de maand juni lagen de meeste doorlopende activiteiten stil vanwege de vakantie.

Wel was er de dagreis ‘Een koninklijk dagje uit’ naar Het Loo met bezoek aan paleis en tuinen en langs koninklijke monumenten in de omgeving van het mooie Apeldoorn. Een gezellige en interessante dag met weer een volle bus!

 Juli: Ondanks de regen werd het zomeravondconcert van de jubilerende harmonie St. Cecilia samen met het jeugdorkest bij De Geerhof goed bezocht. Onder de grote parasols en de overkapping genoten we van de muziek en de gezelligheid. Wel nog bezochten we met 16 mensen  de 3de Biënnale in de zgn. Heilige Driehoek in Oosterhout, een bijzondere ervaring deze kunstmanifestatie. In juli hielden ook wij zomervakantie en waren er minder activiteiten.  

Augustus: Terwijl het bestuur druk was met het opstellen van de agenda voor het nieuwe verenigingsjaar en het in kaart brengen van de komende activiteiten was er op 30 augustus nog tijd voor een ontspannende tocht  over de Bredase singels met ‘Bootje Varen’. De stad eens vanaf het water bekeken met maar liefst 28 deelnemers.

September: De Kringbedevaart naar Meersel Dreef op 12 september was deze keer op een ochtend gepland maar ondanks waren er toch veel deelnemers en werd het een geslaagde bijeenkomst. Op 28 september gingen we met 77 personen  ‘Aan Tafel’ bij Jo’s lunchroom. Het was een bijzonder gezellige avond met een verrassend en heerlijk diner.

 Oktober: Het rik- en joker concours georganiseerd met Alphen, Baarle Nassau en Ulicoten samen was met 75 deelnemers ook dit jaar weer een groot succes. Seniorendag vierden we op 5 oktober met als gasten burgemeester Lieke Schuitmaker en wethouder Judith van Loon, beiden met een toespraak. De wethouder liet ons ook nog zien wat netwerken is. Daarna tijd voor gezellige muziek uit de jaren 60 en 70  door de band Grey Six. De opfriscursus verkeer op 20 oktober in het SKAC werd bezocht door 80 personen, een leerzame middag met zeer hoge opkomst. Het 80+ Uitje op 27 oktober toog met 56 personen naar ‘In den Bockenreyder’ in Esbeek waar ons een  heerlijke lunch werd  geserveerd,gezelligheid ten top hier!

 

 

 November: Vrijdag 10 november was er in het SKAC een informatiebijeenkomst over ‘Veilig wonen, wonen in de toekomst en vitaal ouder worden’. Deze was in samenwerking met KBO Brabant en gemeente Alphen- Chaam georganiseerd. De seniorenverenigingen uit Alphen en Galder/Strijbeek waren bij ons te gast. Het was een bijeenkomst met duidelijke uitleg en druk bezocht door wel 100 personen.

 December: De kerstbingo is het jaarlijkse hoogtepunt bij de bingo, er was weer extra veel aandacht besteed aan de mooie prijsjes en lekkere traktaties. Het werd een waar feestje voor alle aanwezigen.  Zo was ook de kerstviering weer een sfeervol gebeuren met 140 deelnemers. Ieder kon genieten van een heerlijk diner, bijkletsen, meedoen aan een loterij en luisteren naar kerstliederen door het koor Euterpe. Zondag 10 december reisden we samen met leden van Seniorenvereniging Alphen met 2 volle bussen af naar het kerstconcert van André Rieu in het Mecc in Maastricht  Het was een waar spektakel met acteurs in kostuums in Charles Dickens stijl en al bij aankomst verwelkomd met muziek door  blazersensembles op de kerstmarkt-food-markt. Alles natuurlijk in feestelijke kerstsfeer. Na afloop heeft men tijdens de tussenstop nog kunnen genieten van een heerlijk stamppotjesbuffet. Een onvergetelijke dag was het.

 

Tot Slot: Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we een mooi en druk programma gehad en hopelijk heeft ook u met veel plezier deelgenomen aan een of meerdere activiteiten georganiseerd door Seniorenvereniging Chaam en neemt u in 2024 opnieuw deel aan onze activiteiten.

 

Met vriendelijke groet, Seniorenvereniging Chaam

www.seniorenverenigingchaam.nl  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Seniorenvereniging Chaam