Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

EEN NIEUW JAAR VAN START

Na alle feestelijkheden en goede wensen op het eind van 2022 en het begin van 2023 is de eerste lange maand van 2023 alweer bijna voorbij. De maand januari is voor sommigen onder ons een lange grijze maand. We kunnen minder naar buiten, een krappere portemonnee, alles weer duurder. Hopelijk brengen de activiteiten en bijeenkomsten wat meer licht in het jaar; het voorjaar komt in zicht.

Seniorenvereniging Chaam presenteert u met plezier de vaste bijeenkomsten van 2023. De data staan enigszins vast, maar zijn onder voorbehoud; als deze gewijzigd worden dan leest u dit altijd op de nieuwsbrief, de website www.seniorenverenigingchaam.nl en in Ons Weekblad.

U wordt over alle bijeenkomsten via de nieuwsbrief tijdig uitgebreid geïnformeerd met locatie, tijd en evt. kosten. Alle bijeenkomsten zijn in principe bestemd en geschikt voor alle leden.

Ideeën en tips voor nieuwe activiteiten/ bijeenkomsten voor kleine of grotere groepen zijn altijd welkom.

Mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel of app naar 06-2330 7324.

 

JAARPROGRAMMA 2023

2 februari         : Generale repetitie sauwelen, georganiseerd door de carnavalsvereniging: zie bijlage

22 maart           : Workshop bloemschikken: Voorjaar

13 april              : Generale repetitie 1eChaams Cabaret in Bellevue

20 april              : Algemene Leden-jaarvergadering

24 mei               : Activiteit voor jongere senioren : e-chopper route !

26 mei               : Aan Tafel : we gaan uit eten

14 juni               : Dagreis: bestemming nog niet definitief bekend

29-30-31 aug   : 3-Daagse reis

28 september : Aan Tafel: uit eten

5 oktober         : Seniorendag

11 oktober       : Workshop bloemschikken: Herfst

20 oktober       : Informatiebijeenkomst: Opfriscursus Verkeer

6 december     : Workshop bloemschikken:  Kerst

12 december   : Kerstviering

..   december   : Bezoek kerstmarkt en/of theateroptreden van ………??

 

Naast dit bovenstaand programma hebben we onze wekelijkse of maandelijkse nevenactiviteiten, waaraan u mee kunt doen. Deze staan genoemd op de extra bijlage. Als u graag wilt meedoen, dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon die genoemd wordt. Hij/zij kan u alle informatie geven. U mag ook altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ŪW BELANG

Seniorenvereniging Chaam zorgt niet alleen voor ontmoetingen met ontspanning en inspanning maar komt ook op voor uw belang.  Wilt u advies op sociaal, financieel of op enigerlei gebied van zingeving dan kunt u terecht bij onze bestuursleden, ouderenadviseurs en belastinghulpen.

Wat voor u een groot probleem is of lijkt, kan vaak door een verdere verwijzing naar het juiste hulploket eenvoudig worden opgelost. U kunt erop vertrouwen, dat al uw hulpvragen discreet worden behandeld.

Voor namen en gegevens zie onze website bij Bestuur: www.seniorenverenigingchaam.nl

 

BINGO donderdag 9 februari in de Geerhof

Op donderdagmiddag 9 februari is er weer een leuke bingo met alweer knallende prijsjes. Met Carnaval in zicht gaat dit zeker extra leutig worden! Inloop vanaf half 2; de bingo begint om kwart voor 2.        

                                                                                                     

SAUWELEN donderdag 2 februari in het Chaamsche Wapen: We grijpeh dur nie neffuh!

Carnavalsvereniging de Bonenpikkers geeft ons de gelegenheid tegen een zeer gereduceerde prijs de generale repetitie bij te wonen op donderdagavond 2 februari. Opgeven via strookje samen met € 4,-- .

 

VRIJWILLIGERS BEDANKMIDDAG vrijdag 3 februari

Vrijdagmiddag 3 februari houden we de traditionele vrijwilligers-bedankmiddag. Zonder vrijwilligers zou onze vereniging immers niet kunnen draaien. De uitnodiging hiervoor ontvangen zij per mail.

 

BETALING VAN UW CONTRIBUTIE

De incasso van uw contributie á  €22.—per persoon voor 2023  zal gedaan worden rond 15 februari. Het bedrag wordt automatisch van uw bankrekening afgeschreven, waarvoor dank!

Let op:. VGZ, Zilveren Kruis en CZ betalen uw contributie terug, tenminste als u ook een aanvullende verzekering heeft. Voeg een kopie van bewijs van betaling met uw lidmaatschapsnummer bij uw verzoek!

 

AANVRAGEN VAN ZORG- en HUURTOESLAG

 LET OP: Heeft u recht op een zorg- en/of huurtoeslag in 2023 dan kunt u op een grotere bijdrage vanuit de overheid rekenen. Voor alleenstaanden met een inkomen tot € 38.520,-- op jaarbasis en bij een verzamelinkomen tot € 48.224,-- kunt u de zorgtoeslag aanvragen. Deze toeslag kan oplopen tot € 152,-- per maand maar blijft inkomensafhankelijk. Vraag het na bij uw boekhouder of bij de belastinghulp van onze vereniging. Ook de tarieven van de huurtoeslag zijn behoorlijk verhoogd: naar € 808,06 en de vermogensgrens is verhoogd naar € 33.748,-- in 2023. Vraag het zeker aan als u daar recht op heeft! Zie voor meer informatie de website van de Overheid: bij toeslagen.

Ook bij het Budget café in het Trefpunt in Alphen kunt u terecht m.b.t uw vragen over de toeslagen.

 

KORTINGEN MET UW PAS van KBO-Brabant

LET OP:  Als u iets gaat bezoeken en u ziet dat u korting krijgt als lid  van een KBO-vereniging dan geldt dat ook voor u. Want Seniorenvereniging Chaam is aangesloten bij KBO-Brabant, dus ook onderdeel ervan!

Als u uw pasje bent kwijtgeraakt, kunt u bij ons uw lidnummer opvragen of evt. een nieuw pasje aanvragen.

 

VEILIGER OP DE FIETS met een fietshelm van DE ACHT TWEEWIELERS CHAAM                                                                                                                                                             

Onze actie met 20% korting op aankoop van een fietshelm bij de ACHT loopt nog steeds. Het wordt mooier fietsweer; dus zorg dat u veilig op uw e-bike dit voorjaar en zomer uw fietstochten maakt. FIETSEN MOET VEILIGER!! Er zijn voldoende helmen op voorraad.

                                                                                                                

NIEUWE LEDEN/ WELKOM!

Onze vereniging mag steeds weer nieuwe leden inschrijven en daar zijn we heel blij mee. Welkom! Mocht iemand in uw omgeving belangstelling hebben lid te worden, meld dit even bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de site www.seniorenverenigingchaam.nl .

 

CULTURELE UITSTAPJES

Wist u dat we ook een aantal keer per jaar een cultureel uitstapje organiseren naar b.v. een museum, een kasteel, synagoge, een bijzonder gebouw , een rondleiding, stadswandeling met gids of wandeling op een van de landgoederen, BredaPhoto,, een bijzondere tentoonstelling. Benieuwd hiernaar? Meldt u aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we houden u op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

Seniorenvereniging Chaam

www.seniorenverenigingchaam.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.