Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

 

WAT EEN DRUKTE

Het is weer wennen! Het begin is gemaakt, maar voorzichtigheid en enige afstand blijft verstandig!

KBO-Chaam probeert veel in te halen, daarom ziet u in het jaarprogramma dat het een druk voorjaar wordt. Naast dit programma blijft onze seniorenvereniging wekelijks actief met de nevenactiviteiten; biljarten, bridge, rikken, jokeren, line-dance, bewegen buiten en binnen, handwerken, wandelen en liturgische vieringen. Noteer aub de data in uw agenda. Let goed op, want er wordt weleens wat gewijzigd of toegevoegd. We zullen voorlopig dit programma op iedere nieuwsbrief blijven vermelden!

 

JAARPROGRAMMA 2022

7 april                                             : Informatiebijeenkomst info WLZ-AOW; uitnodiging volgt in maart

13 april                                          : Verkoop kaarten 1eCC om 10.00 uur in de Geerhof

13 april                                          : Workshop Bloemschikken: Voorjaar: uitnodiging volgt in maart

14 april                                          : Bingo in de Geerhof

21 april                                          : 1e Chaams Cabaret

23 april                                          : Open Dag KBO Chaam in het Skac  i.s.m. andere verenigingen/partners

10 mei                                           : Seniorenexpo in Veldhoven is gecanceld wegens gebrek aan standhouders

12 mei                                           : Aan Tafel! Uit eten bij de Chaamse Hoeve!

19 mei                                           : ALV. Algemene leden jaarvergadering in Bellevue

3 juni                                              : Informatiemiddag in het Skac  tbv  3-daagse reis

15 juni                                           : Dagreis

30 aug-1 september                       : 3-Daagse reis                                                  

16 september                               : Viering 40-jarig jubileum

6 oktober                                      : Seniorendag

Najaar 2022                                 : Informatiebijeenkomst ‘Een waardig levenseinde’; datum volgt nog!

13 of 20 december                    : Kerstviering

 

Resterende data  later in het jaar volgen nog op de komende nieuwsbrieven. Voor de activiteiten waarvoor u zich dient op te geven zit er altijd een aparte bijlage bij de nieuwsbrief. Dus let goed op wat er komen gaat; in april ontvangt u een dik pakket met informatie!

 

KBO -CHAAM STAAT VOOR UW BELANG inzake belastinghulpen / ouderenadviseurs

Naast alle gezellige uitjes en bijeenkomsten staan de serieuze zaken en belangen bij KBO-Chaam nog steeds voorop en blijven belangrijk.

Het is weer tijd voor uw belastingaangifte en de aanvraag van speciale toeslagen als zorg- en/of huurtoeslag. Onze belastinghulpen kunnen u daarbij helpen, als u daar behoefte aan heeft.

U mag contact opnemen met: Jacques Schram tel. 0161-49164 of              Chris van Bezouw tel. 0161-491688 of Rien van Opstal tel. 0161-492167. Zij staan u graag ten dienste en kunnen u informeren!

 

Het gehele jaar door komen er vragen m.b.t. WMO of ander soort vragen m.b.t aanpassing van woningen of verhuizingen of vragen voor extra zorg en begeleiding. Onze ouderenadviseurs (VOA’S) helpen u graag de juiste weg te bewandelen in de doolhof van formulieren en willen u, indien nodig, terzijde staan bij een keukentafelgesprek voor speciale aanvragen.

U kunt dan contact opnemen met Jan Rops tel. 0161-492892 of Colet van Gerven tel. 0161-491731 of Toos Aarts tel. 0161-491979. Voor speciale juridische hulp kunt u dit navragen bij de juridische helpdesk van KBO-Brabant; info via het bestuur.

                                                                      

VOORLICHTING WET LANGDURIGE ZORG donderdag 7 april 2022(klik hier)

In de bijlage kunt u lezen hoe belangrijke deze informatie voor u is. Het is vaak later dan u denkt en de regels hieromtrent veranderen vaak.

Theo van Hamond van KBO- Brabant is expert op dit gebied en praat u deze avond bij. Ook zijn evt. uw kinderen of een ander familielid van harte welkom! Wel even aangeven op het strookje!

 

WORKSHOP BLOEMSCHIKKEN 13 april 2022(klik hier)

Als bijlage ontvangt u de uitnodiging voor de Workshop Bloemschikken Pasen 2022. Graag het strookje inleveren voor 5 april. Het wordt weer mooi, creatief en gezellig!

 

1e CHAAMS CABARET donderdag 21 april in Bellevue

KBO-leden kunnen bijna gratis op donderdag 21 april de generale repetitie bijwonen van het 1e Chaams Cabaret. Max. 4 kaarten pp à € 2,-- per stuk. Verkoop: woensdag 13 april: 10.00 – 11.30 uur in de Geerhof.

 

OPEN DAG zaterdagmiddag 23 april 2022 in het Skac

KBO-Chaam presenteert  zich die middag op divers gebied. Met bestaande maar ook met weer nieuwe activiteiten. De GGD is aanwezig en als u dat wilt, kunt u zich laten testen op  fitheid! Alle senioren in Chaam worden d.m.v. een brief voor deze fittest door de gemeente Alphen-Chaam uitgenodigd. Wel even aangeven indien u hieraan wilt meedoen. Natuurlijk zijn er op die middag nog allerlei andere belangenorganisaties voor senioren aanwezig.  Het wordt een middag met informatie, activiteiten, demonstratie, ontspanning én gezelligheid!

Dus noteer 23 april!

KBO-Chaam wil graag nieuwe leden werven; alle senioren in Chaam zijn uitgenodigd middels een huis-aan-huis flyer. De koffie staat klaar! Geef het door! Zeg het voort !

 

KBO-CHAAM DENKT OOK AAN UW VEILIGHEID

De meeste ongelukken gebeuren thuis; er kan zomaar brand ontstaan. De grootste kans is daarbij dat je vooral slachtoffer wordt van de rook die zich dan ontwikkelt. Het is noodzakelijk én wettelijk verplicht per 1 juli 2022 om rookmelders op iedere verdieping

in uw huis aan te brengen. Meer info op;  https://www.brandweer.nl/onderwerpen/rookmelders/

 

OPENING DIGITAAL LOKET IN DE BIBLIOTHEEK

In de bibliotheek aan de Gilzeweg in Chaam  is een ‘DIGITAAL INFORMATIELOKET ’ geopend.

Elke maandagochtend van 11.00 – 12.00 uur kunt u er bij Jan Meesters terecht voor vragen m.b.t  uw smartphone, tablet of laptop.

Vragen zoals: Hoe zet ik DigiD op mijn apparaat? Ik wil een Gmail account. Hoe doe ik dat?

Het geheugen van mijn smartphone is vol, hoe maak ik ruimte vrij? Mijn telefoon doet het niet, wat nu?

Ook vragen m.b.t. informatie van de Rijksoverheid. Bent u geen lid van de bieb? Toch van harte welkom!

 

ALLERLEI  en TIPS

- Voor de liefhebbers: In Cinema Streektheater Den Heuvel in Alphen wordt op Goede Vrijdag 15 april de Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw vertoond. Duur: van 10.30u tot 14.00u. incl. pauze.

-Culturele uitstapjes worden een aantal keren per jaar door KBO -Chaam georganiseerd.

Het bezoek aan kasteel Heeswijk o.l.v. een gids zal binnenkort weer georganiseerd worden. Wilt u op de hoogte blijven van de culturele uitstapjes, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-Stichting Kruiswerk Chaam heeft de mogelijkheid geboden, deel te nemen aan een reanimatie-AED cursus.

Vanuit onze seniorenvereniging hebben 19 mensen zich aangemeld, die deze cursus gaan volgen. Chapeau!

 

Met vriendelijke groet,   

Bestuur KBO CHAAM   www.seniorenverenigingchaam.nl    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. facebook KBO Chaam